Atunci când vreți o alternativă mai sănătoasă pentru cartofii prăjiți, păstăile de fasole verde pane sunt o alegere delicioasă. Folosiți fasole verde fideluță, păstăi întregi, proaspete sau congelate și, într-o jumătate de oră, veți obține o gustare sau o garnitură delicioasă, depinde cum vreți să le savurați. Puteți alege să le rumeniți în cuptor, dacă vreți varianta mai light, sau să le prăjiți în baie de ulei.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 400 g fasole verde păstăi întregi
- făină
- pesmet
- 3 linguri parmezan ras
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- sare
- piper
- 2 ouă
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Dacă fasolea nu este prefiartă, trebuie să o blanșați mai întâi. Puneți o oală cu apă și sare pe foc și, când fierbe, adăugați fasolea și lăsați 2-3 minute, apoi scurgeți fasolea de apă.Într-un bol, bateți bine ouăle cu sare și piper. Pregătiți un vas cu făină și unul în care amestecați pesmetul cu parmezan și pudra de usturoi.
Treceți păstăile de fasole verde prin făină, apoi prin ou bătut și la final prin amestecul de pesmet cu parmezan, ca la șnițele. Mai departe, puteți prăji fasolea în baie de ulei sau, dacă vreți varianta mai sănătoasă, puteți pune fasolea pe o hârtie de copt unsă cu puțin ulei și dați la cuptor până când se rumenește.
Serviți pe post de garnitură sau gustare. Poftă bună!