Pastele sunt o idee bună atunci când vreți să pregătiți o cină rapidă. Se pot face într-o mulțime de combinații și rar găsești pe cineva căruia să nu-i placă pastele.
Rețeta pe care v-o propunem astăzi e cu atât mai ușoară cu cât se face exclusiv la microunde. O porție delicioasă de paste pentru care nici nu trebuie să aprinzi aragazul. Sună bine, nu-i așa? Puteți să pregătiți rapid cina în timp ce faceți și altceva și nu aveți nevoie nici de prea multe vase.
Puteți folosi orice fel de paste doriți și puteți dubla cantitatea, dacă gătiți pentru mai mult de două persoane. De asemenea, puteți adăuga orice fel de brânză vă mai place, pornind de la această rețetă.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 200 g paste
- 50 g brânză Roquefort
- 50 g brânză Camembert
- 30 g parmezan ras
- 1 lingură smântână lichidă
- sare
- piper
Mod de preparare
Puneți pastele într-un bol care rezistă la microunde, puneți apă cât să acopere pastele și să fie încă de 2 degete în vas și dați la microunde.Lăsați pastele cu 3-4 minute mai mult decât scrie pe pachet în mod normal. Dacă scrie să fierbeți pastele 8 minute, le veți lăsa la microunde 12-13 minute.
Scurgeți excesul de apă după ce pastele au fiert și lăsați-le în bol. Separat, amestecați brânzeturile cremoase și smântâna și dați la microunde până se topesc. Turnați amestecul peste paste, asezonați cu sare și piper, puneți parmezanul ras și mai dați la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute.
Poftă bună!