Foloseste pastele si da-le o aroma spaniola, adaugand chorizo picant si fulgi de ardei iute pentru o cina usoara, delicioasa.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 150g chorizo, taiat
- 1 ceapa maruntita fin
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingurita fulgi de ardei
- 200 ml vin rosu
- 400g conserva rosii tocate
- 250g paste
- busuioc, tocat
- 80g mozzarella
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune la fiert o cratita cu apa. Se incalzeste o tigaie la foc mediu, apoi se prajeste corizo timp de 2-3 minute pana cand incepe sa se rumeneasca. Se transfera pe o farfurie, lasand grasimea in tigaie.2. Se adauga ceapa in tigaie si se caleste timp de 5 minute, apoi se adauga usturoiul si ardeiul iute si se gateste timp de inca un minut. Se toarna vinul rosu si se lasa timp de 2-3 minute pana cand se reduce. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba timp de 10 minute.
3. In timp, se gatesc pastele in cratita cu apa clocotita timp de 10 minute sau pana cand sunt aproape fierte. Se scurg si se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun in cratita.
4. Se pune chorizo in sosul din tigaie, apoi se adauga busuiocul. Se gusta si se asezoneaza cu putina sare si piper. Se amesteca sosul in paste, apoi se toarna totul intr-un vas termorezistent. Se rade mozzarella deasupra, apoi se coace timp de 20 de minute sau pana cand sosul se reduce si mozzarella este aurie.