Macar in weekend ar trebui sa acordam o importanta mai mare micului-dejun, iar aceasta reteta este perfecta pentru o masa in 2 si o cana de cafea.

Frittata Cu Chorizo Si Cartofi
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300g cartofi
  • 200g chorizo, feliat
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 6 oua
  • 100ml smantana
  • 40g parmezan, ras
  • ceapa verde, tocata

Mod de preparare

1. Se taie cartofii in bucati. Se da in fiert o oala cu apa si sare, apoi se fierb cartofii timp de 5 minute. Se scurg bine.

2. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si se adauga chorizo. Se prajeste timp de 5 minute . Se scurge excesul de ulei, apoi se adauga ceapa rosie si se prajeste, cu chorizo pentru inca 5 minute.

3. Intre timp, se amesteca ouale, smantana, branza si ceapa verde proaspat tocat intr-un castron. Se asezoneaza bine, apoi se adauga cartofii la amestecul de ou, cu jumatate din chorizo prajit si toata ceapa prajita, amestecand bine. Se toarna amestecul in tigaie. Se pun feliile ramase de chorizo peste partea de sus.

4. Se gateste, la foc mic timp de 15 minute, pana este aproape gata, apoi se lasa in cuptorul preincalzit pentru cateva minute pana capata o culoare aurie.