O combinatie creativa ale carei arome te vor duce cu gandul la insulele grecesti.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lamaie - coaja
- 1 lingura pasta de tomate
- 600g carne tocata de miel
- 1 lingurita oregano
- 400g conserva de rosii in bulion
- 125 ml vin rosu
- 250g rosii cherry, taiate pe jumatate
- 400g spaghete
- 100g branza Fetta, maruntita
- 75g masline fara samburi
- 1/2 cana de menta, tocata
Mod de preparare
1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu. Se adauga ceapa, usturoiul si coaja de lamaie, apoi se fierbe, amestecand, timp de 3-4 minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si se fierbe, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga carnea tocata si se fierbe, amestecand, timp de 2-3 minute, pana cand se rumeneste.2. Se adauga oregano, rosiile in bulion si vinul, se asezoneaza bine, apoi se fierbe, amestecand ocazional, timp de 10 minute, pana cand sosul este usor ingrosat. Se adauga rosiile cherry si se fierbe timp de 5 minute sau pana se inmoaie.
3. Intre timp, se gatesc spaghetele intr-o cratita mare de apa clocotita cu sare, conform instrucțiunilor de pachete. Se scurg.
4. Se impart pastele in boluri si se pune carnea de miel si sosul deasupra. Se adauga feta, masline si menta, apoi se servesc.