Gata in numai 30 de minute, pastele sunt o optiune excelenta atunci cand esti in criza de timp.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 pachet paste linguine
- 1/2 ceasca de ceapa rosie, tocata
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 450g piept de pui, dezosat, fara piele - taiat in bucati
- 400g anghinare marinata, scursa si tocata
- 1 rosie mare, tocata
- 1/2 ceasca de branza feta, zdrobita
- 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri de suc de lamaie
- 2 lingurite de oregano uscat
- sare si piper
- 2 lamai, taiate in felii
Mod de preparare
1. Se pune o oala mare de apa cu sare la fiert. Se gatesc pastele in apa clocotita, timp de 8-10 minute. Se scurg.2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoi si se calesc aproximativ 2 minute. Se adauga puiul si se gateste, amestecand ocazional, pana cand carnea nu mai este roz in centru, aproximativ 5-6 minute.
3. Se reduce caldura la temperatura medie, se adauga bucatile de anghinare, rosiile, branza feta, patrunjel, suc de lamaie, oregano si pastele fierte. Se amesteca bine si se lasa pe foc aproximativ 2-3 minute. Se ia de pe foc, se asezoneaza cu sare si piper si se decoreaza cu felii de lamaie.