Pasticcio (Paste Grecesti)
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 500g carne tocata de miel
  • 1 lingura piure de rosii
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400g rosii taiate
  • 2 lingurita oregano
  • 350g macaroane
  • Pentru topping
  • 150ml iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 50g branza Cheddar
  • 50g branza feta

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie, se pun ceapa si usturoiul si se calesc pentru 5 minute, pana cand se inmoaie. Dupa ce s-au calit, se mareste focul si se adauga carnea de miel. Se gaseste pentru 5 minute, pana cand capata o culoare maronie. Se scurge de grasime.

2. Se adauga piureul de rosii si scortisoara si se gateste 1 minut. Se adauga rosiile, oregano, sare si piper si se lasa sa dea in fiert. Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru topping, se amesteca iaurtul, oul si jumatate din cantitatea de branza. Se asezoneaza cu piper.

3. Macaroanele se gatesc conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, iar jumatate dintre ele se aseaza intr-o tava. Se adauga carnea de miel, iar apoi se pun deasupra restul de macaroane. Deasupra se pune amestecul de iaurt si se rade branza ramanand. Se lasa la cuptor 25 minute, pana cand capata o culoare aurie.