Rețetele de paste de tip ”one pot”, adică cele care se prepară într-un singur vas, fără să fie nevoie să fierbeți pastele separat, sunt printre cele mai simple și mai la îndemână. Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu legume, de post, potrivită pentru vegetarieni sau pentru acele momente când pur și simplu nu aveți poftă de carne.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250 g paste
- 1/2 dovlecel
- 1/2 vânătă
- 1 ardei kapia
- 400 g roșii
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 450 ml apă
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de măsline
Mod de preparare
Spălați și tăiați legumele cubulețe. Puneți la fiert o oală cu apă și sare.Într-o tigaie în care ați pus câteva linguri de ulei de măsline, adăugați usturoiul tocat fin și, după 2 minute, celelalte legume tăiate, cu excepția roșiilor. Asezonați cu sare și piper, căliți legumele câteva minute, după care adăugați și roșiile.
Puneți pastele nefierte și turnați imediat în vas apa clocotită. Amestecați bine și lăsați totul să fiarbă 9-10 minute sau până când pastele au absorbit apa și sunt al dente. Dacă mai este nevoie, mai completați cu puțină apă pe parcurs.
La final, potriviți de sare și se piper și adăugați busuioc proaspăt tocat. Poftă bună!