Rețetele cu paste se numără printre cele mai simple mâncăruri pe care le puteți face. Sunt ideale dacă vreți să preparați o masă rapidă și delicioasă. În plus, dacă sunteți novice în bucătărie, puteți învăța să gătiți preparând paste. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, de penne cu roșii și măsline, pe care o puteți prepara în varianta de post. Dacă nu țineți post, puteți adăuga parmezan ras, pentru un plus de savoare. 

Penne cu măsline și roșii cherry (de post)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300 g penne
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 200 g roșii cherry
  • 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
  • 2 căței de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • 60 g măsline kalamata
  • parmezan ras (opțional)
  • pătrunjel sau busuioc proaspăt pentru decor

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de paste. Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Tăiați roșiile cherry pe jumătate și măslinele la fel. Îndepărtați sâmburii, dacă măslinele nu sunt curățate deja.

Puneți o tigaie cu câteva linguri de ulei de măsline pe foc. Adăugați usturoiul tocat mărunt și căliți-l 2 minute. Puneți apoi roșiile cherry, sare, piper, chilli, oregano și busuioc uscate și căliți totul împreună încă 2 minute. Roșiile trebuie doar să-și elibereze aromele, nu să se înmoaie.

Adăugați măslinele și pastele scurse de apă. Amestecați bine totul și mai lăsați pe foc un minut, după care opriți flacăra.

Puneți jumătate din parmezanul ras și amestecați până când se topește. Serviți pastele cu restul de parmezan și cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă țineți post, eliminați parmezanul.

Poftă bună!