Pastele de post cu ciuperci sunt o masă simplă și rapidă gata în mai puțin de 20 de minute.

Paste de post cu ciuperci, gata în mai puțin de 20 de minute

Cu un sos cremos și delicios, aceste paste sunt o masă reconfortantă pentru o seară din timpul săptămânii. Acest sos de post poate fi adăugat și peste piureul cremos de cartofi, poate fi servit cu pâine prăjită și se potrivește, practic, cu orice carbohidrat.

Poți folosi orice paste, dar asigură-te că optezi pentru unele care nu conțin ouă dacă vrei o rețetă de post.

Din punct de vedere nutrițional, toate pastele sunt surse echivalente de carbohidrați complecși și pot (și ar trebui!) să fie consumate într-o dietă sănătoasă.

Cele cu un conținut ridicat de fibre sau pastele integrale sunt perfecte pentru o dietă echilibrată și sunt o variantă mai bună decât pastele albe standard.

De asemenea, în această rețetă folosim lapte de ovăz, dar puteți folosi în schimb lapte de migdale sau de soia.

Care sunt cele mai bune ciuperci pentru paste?

Când vine vorba de paste cu ciuperci, există atât de multe tipuri diferite de ciuperci din care puteți alege. Noi am folosit ciuperci cremini, dar puteți folosi orice amestec de ciuperci: portobello, shiitake, gălbiori sau porcini. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți ciuperci de mărimi similare sau tăiați-le în dimensiuni aproximativ egale.

Rețeta de paste de post cu ciuperci

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 300 g de paste proaspete
  • 250 g de ciuperci
  • 350 ml lapte de ovăz
  • 1 lingură de fulgi de drojdie uscată (opțional)
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 1 ceapă
  • 1/4 linguriță praf de nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță de praf de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • câteva crenguțe de cimbru proaspăt, opțional

Mod de preparare

Începeți prin a tăia mărunt ceapa și a felia ciupercile.

Adăugați ceapa și uleiul de măsline într-o oală/cratiță mare și căliți-o ușor.

Adăugați ciupercile și amestecați bine. Lasă-le să se gătească timp de 2-3 minute, până când încep să se înmoaie și să se rumenească.

Adăugați condimentele și încorporați-le bine, apoi lăsați să se gătească încă 2-3 minute, amestecând ocazional.

Adăugați laptele de ovăz, drojdia și amidonul de porumb. Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mic încă 5 minute. În acest timp, sosul se va închide la culoare și va începe să se îngroașe. Dacă preferați să fie mai lichid, atunci mai adăugați puțin lapte. Dacă vi se pare prea lichid, atunci adăugați puțin mai mult amidon de porumb.

Între timp, dați în fiert o oală de apă cu sare. Adăugați pastele în apa sărată și fierbeți-le timp de 4-5 minute (sau urmați instrucțiunile de pe ambalaj).

Scurgeți pastele. Puneți pastele în farfurii, apoi adăugați sosul și presărați cu piper și cimbru proaspăt. Se savurează calde.

Cât de sănătoase sunt pastele de post cu ciuperci?

În comparație cu pastele cu ciuperci servite în restaurante, acest fel de mâncare are semnificativ mai puține calorii și grăsimi. Iată de ce rețeta este una perfectă pentru o dietă echilibrată:

  • ciupercile sunt pline de minerale, vitamine și antioxidanți. Mai exact, ele sunt o sursă excelentă de vitamine B, cupru și seleniu. Sunt, de asemenea, sărace în calorii, bogate în fibre și adesea considerate un super aliment, deoarece sunt foarte dense în nutrienți.
  • pastele cu un conținut ridicat de fibre sau cele integrale vă ajută să adăugați fibre în dieta zilnică. Sunt o opțiune mai bună decât pastele albe standard.