O gustare perfecta, de inspiratie spaniola - cartofi crocanti cu sos de tomate si maioneza cu usturoi.

Patatas Bravas (Cartofi Condimentati)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • Pentru Aioli (maioneza cu usturoi):
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • otet
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru Patatas bravas:
  • 500g cartofi
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 1 lingura boia
  • 1/2 ardei iute tocat
  • 400g conserva de rosii tocate
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • otet

Mod de preparare

1. Pentru a face Aioli, se amesteca galbenusurile de ou intr-un bol cu usturoiul zdrobit si putin otet. Se freaca bine, adaugand uleiul treptat pana se ingroasa, apoi se condimenteaza cu sare si se pune deoparte.

2. Se pun cartofii, taiati in bucati mari, intr-o oala de apa cu sare. Se fierb timp de 7 minute. Se scurg si se pun deoparte.

3. Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa tocata si se caleste timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul, taiat felii, boia si ardeiul iute tocat si se lasa pe foc 2-3 minute.

4. Se adauga rosiile tocate, frunzele de rozmarin si putin otet, se asezoneaza, apoi se fierb la foc mic timp de 15 minute. Se raceste usor, apoi se amesteca intr-un blender pane devine o pasta omogena.

5. Se pune ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Cand este fierbinte, se prajesc cartofii timp de 5-10 minute, intorcandu-se din cand in cand, pana devin aurii si crocanti. Se scurg pe hartie de bucatarie, apoi se servesc cu sosul de rosii si Aioli.