Bucătăria turcească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre mâncăruri pe bază de carne tocată. Numite generic kebap, kafta sau kofte, există zeci, poate chiar sute de rețete în bucătăria internațională, în special în cele orientale. 

O astfel de rețetă de kebap vă propunem și noi, astăzi. Este vorba despre un preparat cu carne tocată și vinete, tradițional turcesc, foarte simplu de făcut și delicios. 

Patlicanli kebap - frigărui turcești cu carne tocată și vinete
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 3-4 vinete
  • 800 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță sumac
  • 500 ml suc de roșii
  • 2-3 ardei iuți
  • Pentru servit:
  • iaurt
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Puneți carnea tocată, ceapa și usturoiul date pe răzătoare și condimentele într-un vas. Amestecați bine totul și lăsați compoziția să stea la rece o jumătate de oră. Aceasta va fi compoziția pentru chiftelele pe care le vom intercala între feliile de vânătă.

Între timp, spălați vinetele și tăiați-le felii groase de 2-3 cm. Lăsați vinetele cu tot cu coajă, pentru că vor fi mai gustoase.

Pentru a monta preparatul, formați chiftele din carne de diametrul feliilor de vinete, dar mai subțiri decât acestea. Așezați alternativ o felie de vânătă, o chiftea și tot așa și fixați totul cu bețe pentru frigărui.

Puneți frigăruile de vinete și carne în tavă și stropiți-le cu puțin ulei de măsline. Turnați sosul de roșii, puțină sare și piper și adăugați ardeii iuți întregi peste. Dați totul la cuptor, la 190 de grade, pentru aproximativ o oră.

Când kebap-ul este gata, serviți cu iaurt gras și cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!