O reteta care te va face sa uiti de pastele traditionale pentru ca se pastreaza aromele imbietoare, insa este saraca in carbohidrati.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 900g dovlecei, taiati in spirala
- 2 lingurite sare
- 2 cani sos marinara, de casa sau cumparat
- 1/4 cana parmezan, ras
- Pentru chiftele:
- 680g carne tocata de curcan
- 1/2 cana pesmet
- 1/4 cana parmezan ras
- 2 galbenusuri de ou
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita busuioc
- 1/2 lingurita patrunjel uscat
- 1/4 lingurita pudra de usturoi
- 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
- sare si piper negru macinat, dupa gust
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se unge o tava cu ulei, sau se pudreaza cu spray de gatit.2. Intr-un castron mare, se combina carnea de curcan, pesmet, parmezan, galbenusurile de ou, oregano, busuioc, patrunjel, pudra de usturoi si fulgi de ardei iute. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Cu ajutorul unei linguri sau cu mainile, se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se ruleaza amestecul, formand aproximativ 24 de chiftele.
3. Se pun chiftelele tava si se coc timp de 18-20 minute, sau pana cand sunt rumenite pe toate partile. Se pun deoparte.
4. Se pun dovleceii intr-o strecuratoare in chiuveta. Se adauga sare si se amesteca usor; se lasa sa stea timp de 10 minute.
5. Intr-o oala mare de apa clocotita, se fierb dovleceii timp de 1 minut; se scurg bine.
6. Se impart dovleceii in mai multe farfurii. Se acopera cu chiftelutele, sos marinara si parmezan.