Pidele turcești fac parte din categoria de street food pe care nu aveți cum să o ratați dacă mergeți într-o vacanță în Turcia. Se găsesc peste tot, sub diverse dimensiuni și cu diverse umpluturi: cu carne tocată, cu brânză etc. 

Pidele sunt acele mini-pizza sub formă de bărcuțe și sunt foarte ușor de preparat acasă, în propria bucătărie. Aluatul se face la fel ca cel de pizza și găsiți instrucțiunile și rețeta AICI.

Pide turcești cu carne tocată
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • aluat pentru pâine sau pizza
  • 450 g carne de vită
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 linguriță paprika
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriță cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe chimion
  • ulei

Mod de preparare

Întâi vă veți ocupa de aluat, pe care îl frământați și îl lăsați la dospit.

Tocați mărunt ceapa și ardeiul. Puneți câteva linguri de ulei într-o tigaie pe foc. Puneți ceapa și ardeiul și căliți câteva minute. Adăugați carnea tocată și amestecați. Lăsați până când carnea și-a schimat culoarea, după care condimentați cu cimbru, sare și piper.

Lăsați vasul acoperit pe foc, până când carnea tocată s-a gătit, aproximativ 20 de minute. Dacă este nevoie, puneți puțină apă. Adăugați sucul de roșii și condimentele și mai lăsați pe foc până când lichidul a scăzut și sosul de roșii s-a combinat cu carnea.

Opriți focul și adăugați pătrunjelul spălat și tocat cât mai mărunt.

Aluatul s-a dospit, așa că îl puteți tăia în bucăți egale. Formați bile de aluat și mai lăsați-le și pe ele la dospit 10 minute.

Întindeți aluatul în foaie subțire, de formă ovală. Lucrați pe o suprafață unsă cu ulei. Puneți amestecul de carne în mijloc și întindeți în strat nu foarte gros, lăsând o margine de 2 cm liberă. Aduceți marginile laterale peste carne și sigilați capetele. La final, pidele trebuie să arate ca niște bărcuțe.

Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute sau până când s-au rumenit. La final, puteți adăuga cașcaval ras deasupra, dar acest pas este opțional.

Poftă bună!