Gustul delicat al cocosului transforma aceasta pavlova intr-o budinca cu aroma tropicala.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- 3 albusuri
- 170g zahar
- 1/2 lingurita malai
- 55g nuca de cocos deshidratata
- 1 lingurita de otet
- 2 fructul pasiunii, taiate pe jumatate
- 1 ananas, curatat, taiat
- 1 mango mic, curatat, taiat
- 1/2 papaya, curatat, taiata
- 284ml smantana, batuta
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 120C. Se decupeaza un cerc de 20 cm dintr-o foaie de hartie de copt si se pune intro tava.2. Se bat albusurile de ou intr-un castron mare, pana cand formeaza varfuri rigide. Se adauga un sfert din zahar si se amesteca pana cand este lucios, apoi se incorporeaza, treptat, zaharul ramas. In cele din urma, se adauga malaiul, nuca de cocos si otetul.
3. Se pune bezeua pe cercul de hartie, formand un disc. Se coace timp de 45 de minute. Se opreste cuptorul si se lasa bezeaua in interior pentru a se raci si a se usca timp de 1 ora. Dupa ce se raceste, se scoate din cuptor, se indeparteaza cu grija hartia si se pune pe un platou.
4. Intre timp, se scoate pulpa fructului pasiunii intr-un castron. Se adauga ananas, mango si papaya. Se pune smantana peste bezea, apoi se acopera cu fructele tropicale.