Deserturile vegane sau de post pot fi o adevărată provocare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele. Oricât ar părea de greu, laptele, ouăle, untul sau frișca naturală pot fi înlocuite foarte ușor cu ingrediente de origine vegetală, pentru a ne putea bucura în continuare de deserturile favorite și în perioada postului.
Astăzi vă propunem o tartă pe bază de cocos, vegetariană, de post, delicioasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de câteva ingrediente plus fructe proaspete pentru decor.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Aluat:
- 200 g fulgi de cocos
- 40 g făină
- 125 ml ulei de cocos
- 2 linguri zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Pentru cremă:
- 550 ml lapte de cocos
- 90 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 50 g amidon
- fructe proaspete pentru decor
Mod de preparare
Amestecați într-un bol ingredientele pentru aluat. Amestecați întâi cu lingura, apoi frământați cu mâna până când aluatul este omogenizat. Așezați aluatul într-o formă pentru tartă și nivelați bine.Dați tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 10-12 minute, apoi lăsați baza tartei să se răcească.
Pentru umplutură, puneți într-un vas pe foc laptele de cocos cu zahărul și sarea. Când începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc și adăugați amidonul, amestecând cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe. Puneți la loc pe foc până când crema s-a îngroșat.
Lăsați crema să se răcească, după care o puteți turna peste baza de cocos. Decorați cu fructe proaspete și dați la frigider pentru cel puțin 2-3 ore înainte de a servi.
Poftă bună!