Pavlova Cu Nuga
Timp total 2 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 160g migdale
  • 1 lingura miere
  • 4 albusuri de ou
  • 320g zahar pudra
  • 100g ciocolata neagra
  • 300ml smantana lichida
  • 140g iaurt grecesc
  • 100g coaja de portocala, confiata
  • 2 fructe citrice, cum ar fi grapefruit, decojite, taiate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun migdalele pe o tava captusita cu hartie de copt si se lasa la cuptor timp de 8-10 minute, pana cand devin usor aurii. Se pun deoparte sa se raceasca. Se reduce temperatura din cuptor la 130C.

2. Se topeste mierea intr-o tigaie mica la foc mediu, pana cand incepe sa fiarba usor. Se bat albusurile cu un mixer electric pana devin usor rigide, toarna mierea fierbinte intr-un flux constant si subtire, amestecand in continuare. Se adauga 200g de zahar, cate o lingura, apoi se amesteca timp de 7 minute sau pana cand compozitia este rigida.

3. Se toaca marunt 55g migdale prajite si se adauga in compozitie. Cu ajutorul unei linguri, se formeaza bezele pe o tava captusita cu hartie de copt formand un cerc de 20cm. Se utilizeaza partea din spate a unei linguri pentru a crea varfuri. Se da la cuptor timp de 1 1/2 ore sau pana devin aurii si uscate. Se opreste cuptorul si se lasa sa se raceasca complet bezeaua cu usa intredeschisa.

4. Se pune ciocolata intr-un castron termorezistent, asezat peste o cratita de apa care fierbe, amestecand pana cand se topeste ciocolata. Se pune deoparte sa se raceasca un pic.

5. Se pune hartie de copt intr-o tava. Se pun 120g de zahar puda intr-o cratita la foc mediu. Se lasa pe foc timp de 8-10 minute, pana devine auriu. Se taie restul de 110g migdale prajite si se adauga in cratita. Se amesteca pentru ca migdalele sa se acopere, apoi se toarna in tava. Se presara cu putina sare de mare si se pun deoparte sa se raceasca complet.

6. Se amesteca crema intr-un castron mare, pana cand se ingroasa usor, apoi se adauga iaurtul si coaja de portocala confiata.

7. Se pune o treime din ciocolata peste bezea, apoi se adauga amestecul de smantana, formand varfuri cu spatele unei linguri.Se aranjeaza bucatile de citrice peste crema. Se zdrobesc migdalele usor si se presara peste partea de sus. Se toarna restul de ciocolata, apoi se serveste.