Pavlova Cu Piersici Si Fructul Pasiunii

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 330g zahar pudra
  • 3 lingurite malai
  • 1 lingurita de otet
  • 500g mascarpone
  • 2 lingurite pasta de vanilie
  • Piersica si fructul pasiunii condimentate:
  • 110g zahar pudra
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 5buc cardamom
  • 1 baton scortisoara
  • 4 boabe de ienupar
  • 4 fructul pasiunii
  • 4 piersici, taiate in felii subtiri

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se deseneaza un cerc de 20cm pe hartie.

2. Se bat albusurile si se adauga zahar intr-un castron timp de 15 minute sau pana cand se dizolva zaharul. Se adauga otet si malai si se amesteca. Se toarna amestecul in centrul cercului desenat, netezind suprafata. Cu ajutorul unui cutit de se trage bezea de jos in sus, pe varfuri. Se pune in cuptor si se reduce caldura la 100C. Se da la cuptor timp de 1 ora si 20. Se opreste cuptorul si se lasa bezeaua in cuptor cu usa intredeschisa timp de cel putin sase ore, sau pana cand s-a racit complet.

3. Pentru piersicile condimentatate, se pun zaharul, enibahar, nucsoara, scortisoara, fructe de padure, fructul pasiunii si 125 ml de apa intr-o cratita la foc mediu, amestecand pana cand se dizolva zaharul. Se fierbe la foc mic timp de 8-10 minute, pana cand se ingroasa usor. Se pun piersicile intr-un castron si se toarna amestecul de condimente peste ele. Se lasa sa se raceasca timp de 1 ora.

4. Se combina mascarpone si vanilie intr-un bol, apoi, cu ajutorul unei linguri se pune in centrul prajiturii Pavlova. Se acopera cu piersici si sirop cu condimente. Se serveste imediat.