Broccoli, stafide si chilli in aceeasi portie de paste? Nu-ti da cu parerea pana cand nu incerci acest gust delicios al Italiei.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 350g penne
- 50g paine ciabatta, rupta in bucati
- 2 linguri de ulei de masline
- 20g parmezan, fin ras
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 250g broccoli, taiat in bucati
- 2 catei de usturoi, felii
- 1/2 ardei iute, tocat, fara seminte
- 25g stafide
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 1 lamaie - sucul si coaja
Mod de preparare
1. Se gatesc pennele conform instructiunilor de pe ambalaj, pana sunt al dente.2. Intre timp, se incalzeste cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se amesteca painea rupta cu jumatate din cantitatea de ulei intr-un castron si se asezoneaza cu piper negru. Se pun in tava si se lasa la cuptor, intorcandu-le frecvent, pana cand devin aurii. Se racesc usor, se transfera intr-un mixer si se macina pana cand se transforma intr-un esmet grosier. Se adauga parmezan.
3. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si se gateste timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Se adauga broccoli, usturoi, ardeiul iute si stafidele si se gatesc timp de 5 minute, amestecand, pana cand broccoliul este gatit - se adauga putina apa pentru a preveni prinderea.
4. Se adauga pastele in tigaie cu patrunjel si coaja si sucul de lamaie. Se asezoneaza, apoi se imparte in 4 boluri. Se adauaga amestecul de parmezan deasupra si se serveste.