O porție de paste simplă și rapidă vă scoate din încurcătură atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când ați ajuns acasă târziu și trebuie să preparați ceva rapid. Cu cât se prepară mai simplu și din ingrediente mai puține, cu atât este mai bine-venită.
Astăzi vă propunem o rețetă de paste care, pe cât de sofisticat sună, pe atât de ușoară este. Penne cu sos de roșii și vinete, o rețetă delicioasă, potrivită și pentru perioada postului, dacă nu folosiți parmezan.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1 vânătă
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- 400 g pastă de tomate
- 150 g penne
- parmezan ras
- busuioc proaspăt
Mod de preparare
Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când dă în clocot, puneți în ea pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.Curățați vânăta și tăiați-o cubulețe. Presărați sare și ulei de măsline peste ea și amestecați. Încingeți o tigaie și puneți vânăta să se rumenească. Amestecați și căliți vânăta 5 minute sau până când a devenit aurie.
Dați la o parte vânăta din tigaie, mai puneți o lingură de ulei și căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt, cu puțină sare și piper. Adăugați pasta de tomate și, când amestecul începe să fiarbă, puneți din nou cubulețele de vânătă în tigaie.
Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când sosul scade. Gustați și, dacă este prea acid, puneți o linguriță de zahăr. Când este gata, adăugați pennele scurse de apă, parmezan ras și busuioc proaspăt.
Poftă bună!