O reteta rapida si usoara de paste cu toate aromele clasice din Italia.

Penne Cu Rosii, Busuioc Si Mozzarella
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • rozmarin proaspat, tocat
  • 600g conserva rosii tocate
  • 1 lingura de bulion
  • 1 frunza de dafin
  • 300g penne
  • 250g mozzarella, taiata in bucati de 1cm
  • busuioc
  • 60g rucola
  • 1 lingura de otet balsamic

Mod de preparare

1. Se pun 3 lingurite de ulei de masline si usturoiul zdrobit intr-o tigaie si se pun la foc mediu. Cand usturoiul incepe sa se caleasca, se adauga ceapa fin taiata si frunzele de rozmarin tocate si se lasa pe foc pana se inmoaie foarte usor, dar nu se rumenesc. Se adauga rosiile, bulionul si frunza de dafin si se lasa sa se fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana se reduce si se ingroasa. Se asezoneaza si se scoate foaia de dafin.

2. Intre timp, Se pune o cratita cu apa si sare la fiert. Se pun pennele in apa fiarta si se gatesc conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine, se pun in tigaie si se amesteca cu sosul de rosii, mozzarella si frunzele de busuioc. Se impart pastele in 4 boluri.

3. Se amesteca frunzele de rucola cu otetul balsamic si restul de 1 lingura de ulei de masline si se servesc langa paste.