Atunci când ești pe fugă și vrei să prepari o masă rapidă și delicioasă, în același timp, pastele te scot întotdeauna din încurcătură. Se fac repede, iar rețetele simple cum este și aceasta pot fi reproduse și de un copil.
Pennele cu zucchini și parmezan sunt gata în mai puțin de 30 de minute, aveți nevoie pentru prepararea lor doar de câteva ingrediente și nu vă vor da mari bătăi de cap, pentru că nu veți murdări multe vase.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 zucchini
- 250 g paste (penne)
- 100 g parmezan
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- sare
- piper
- 3 lingurițe unt
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
Spălați zucchini și dați-l pe răzătoarea mare, astfel încât să obțineți niște fâșii. Presărați sare peste și lăsați 10 minute, cât să-și lase apă.Puneți apă cu sare la fiert și, când a dat în clocot, adăugați pastele. Fierbeți conform instrucțiunilor de pe pachet, până când pastele sunt al dente.
Scurgeți zucchini de apa pe care și-a lăsat-o. Puneți untul, fulgii de chilli și usturoiul tocat fin într-o tigaie pe foc. Când usturoiul s-a călit, adăugați zucchini-ul scurs de apă și pastele. Asezonați cu sare și piper și lăsați totul pe foc 2-3 minute.
Opriți focul și presărați parmezan deasupra. Serviți pastele simple sau cu busuioc și piper proaspăt măcinat.
Poftă bună!