Chips-urile nu mai sunt demult acea gustare făcută exclusiv din cartofi, nesănătoasă și care îngrașă. Puteți face chips-uri delicioase și sănătoase din aproape orice legumă, iar avantajul este că, preparându-le în casă, veți ști exact ce puneți în ele și aveți o variantă de gustare sănătoasă. 

Astăzi vă propunem o gustare pe cât de bună, pe atât de sănătoasă și simplu de făcut. Chips-uri din zucchini, cu o crustă crocantă de parmezan, pe care le puteți savura fără să vă simțiți vinovați și de care se pot bucura fără probleme și copiii.

Chips-uri din zucchini cu parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 zucchini
  • 150 g parmezan ras
  • sare
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • piper

Mod de preparare

Spălați bine zucchini și tăiați-i în felii subțiri. Presărați puțină sare peste și lăsați 10 minute. După ce zucchini și-au lăsat apă, tapetați cu prosoape de hârtie.

Amestecați parmezanul ras cu sare, piper și pudra de usturoi. Așezați feliile de zucchini pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Adăugați câte o linguriță din amestecul de parmezan pe fiecare felie de zucchini.

Dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când parmezanul s-a rumenit. Serviți după ce s-au răcit.

Poftă bună!