Dacă v-ați plictisit de modalitatea clasică de a găti și savura pieptul de pui, vă propunem o rețetă care nu are cum să nu vă placă. Piept de pui acordeon, în crustă de pesmet cu parmezan, crocant, delicios și extrem de arătos. Se face la fel de simplu ca șnițelul și poate fi savurat alături de piure, cartofi prăjiți sau orice garnitură vă place.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- un piept de pui
- 2 ouă
- sare
- piper
- făină
- pesmet
- 1 lingură parmezan
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Dezosați pieptul de pui și îndepărtați pielea. Faceți tăieturi transversale pe fiecare dintre cele două jumătăți de pui. Aveți grijă să nu tăiați până jos, ci doar să crestați carnea din loc în loc, cam la o jumătate de centimetru.Puneți ulei la încins. Asezonați carnea cu sare și piper. Puneți făina într-un vas și pesmetul amestecat cu parmezanul ras într-un alt vas. Bateți ouăle într-un bol.
Treceți bucățile de carne prin făină, ouă și pesmet, exact ca pe șnițele. Prăjiți în ulei încins, până când se rumenesc frumos.
Serviți cu sosul preferat, cu garnitură sau cu salată.
Poftă bună!