Pieptul de pui este o sursă inepuizabilă de inspirație. Puteți face atâtea feluri de mâncare pornind de la un banal piept de pui, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi.

Astăzi vă propunem o rețetă de pui caprese, un piept de pui acordeon, umplut cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, foarte aromat și ușor de făcut. Este un fel de mâncare fresh, foarte potrivit atunci când nu aveți chef de petrecut prea mult timp în bucătărie. 

Piept de pui acordeon cu roșii și mozzarella
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 jumătăți de piept de pui
  • 150 g mozzarella
  • 2-3 roșii
  • busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Curățați pieptul de pui de piele și oase. Faceți 5-6 tăieturi în fiecare jumătate de piept de pui, ca niște fante, dar fără să tăiați până jos. Asezonați pieptul de pui cu sare și piper.

Tăiați mozzarella și roșiile felii cât mai subțiri. Puneți în fiecare tăietură o felie de roșie, una de mozzarella și o frunză de busuioc.

Picurați puțin ulei de măsline peste pieptul de pui umplut și dați la cuptor pentru 30-35 de minute.

Serviți cu orez, cu cartofi sau simplu.

Poftă bună!