Bucătăria asiatică este foarte ofertantă atunci când vine vorba de rețete cu carne de pui și diverse sosuri. Bogată în condimente, arome și tot felul de mirodenii, este foarte ușor să faci combinații delicioase, care să se potrivească pentru toate gusturile. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și delicioasă, care pune în valoare perfect pieptul de pui. Dacă aveți o bucată de piept de pui și nu vreți să o gătiți simplă, aceasta este o alternativă excelentă. 

Piept de pui cu sos de alune
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 2 lingurițe unt de arahide
  • 1/2 cană apă
  • 4 lingurițe oțet
  • 4 lingurițe sos de soia
  • fulgi de ardei iute
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 fire ceapă verde
  • piper
  • sare
  • orez pentru servit

Mod de preparare

Amestecați apa, untul de arahide, oțetul, sosul de soia și fulgii de ardei iute și lăsați amestecul deoparte.

Curățați pieptul de pui de pielițe și tăiați-l fâșii sau cubulețe. Asezonați carnea cu sare și piper. Puneți uleiul, usturoiul și ghimbirul tocate mărunt pe foc. Adăugați pieptul de pui și sotați până când carnea și-a schimbat culoarea.

Puneți amestecul cu unt de arahide făcut anterior. Reduceți focul și lăsați să fiarbă cu capacul pus, 10-15 minute. Dați la o parte capacul și lăsați sosul să se reducă. Încercați carnea să vedeți dacă este făcută.

Opriți focul și presărați ceapă verde tocată deasupra. Serviți cu orez fiert.

Poftă bună!