Pieptul de pui este înnobilat atunci când este gătit corect și condimentat cum trebuie. Dacă vă e poftă de o friptură de pui bună, puțin picantă și cu o aromă subtilă de usturoi, această rețetă este una pe care trebuie să o încercați.

Combinația de arome, condimente și gusturi face dintr-un banal piept de pui un fel de mâncare special, delicios, perfect pentru o cină în familie. Puteți adăuga și alte condimente, dacă simțiți nevoia, sau puteți renunța la unele care nu vă plac. Păstrați pudra de usturoi și zeama de lămâie, pentru că acestea sunt cele care dau savoare deosebită pieptului de pui. 

Puteți servi simplu, cu salată de crudități, piure de cartofi sau cartofi prăjiți. 

Piept de pui picant, cu lămâie și usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1/4 linguriță piper verde
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/4 linguriță cimbru
  • 4 fileuri de piept de pui
  • 2 lingurițe praf de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lime/ lămâie
  • un cub de unt
  • 1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele în afară de praful de usturoi și presărați generos peste bucățile de piept de pui, pe ambele părți. Lăsați 30 de minute puiul condimentat.

Puneți uleiul și untul într-o tigaie pe foc și, când tigaia este încinsă, adăugați bucățile de piept de pui. Prăjiți câteva minute pe fiecare parte, în funcție de cât de groase sunt fileurile de pui. Între 4 și 6 minute pe fiecare parte ar fi suficient.

Adăugați pudra de usturoi și zeama de lămâie, dați focul la minim și mai lăsați 5 minute.

Serviți simplu sau cu ce garnitură doriți. Poftă bună!