Spanacul si ouale sunt toppingul perfect pentru aceasta reteta de pizza.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 linguri de pasta de tomate
- 1 lingura mix de ierburi uscate
- 400g rosii cherry
- 225g spanac
- 300g mozzarella, tocata
- 4 oua
- Pentru aluat:
- 350g faina
- 3/4 lingurita de sare fina
- 3/4 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
1. Pentru a face aluatul, se cerne faina si sarea intr-un bol. Se adauga drojdia, apoi se adauga treptat 200ml de apa calduta si ulei, pentru a forma un aluat moale. Se framanta pe o suprafata presarata cu faina, timp de 5 minute. Se pune intr-un castron si se pune deoparte timp de 1 ora, pana cand se dubleaza in dimensiune.2. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate si plantele aromatice, se fierbe timp de 1 minut, apoi se adauga rosiile, presandu-le cu lingura. Se fierbe timp de 15 minute, pana se ingroasa. Se asezoneaza si se pune deoparte.
3. se incalzeste cuptorul la 230C. Se framanta aluatul, apoi se ruleaza intr-un dreptunghi subtire. Se preseaza pe o foaie mare de copt, unsa cu ulei de copt si se imprastie cu sosul de rosii. Se pune spanacul intr-o strecuratoare, se toarna apa clocotita peste el si se stoarce lichidul. Se imprastie peste pizza, se acopera cu branza si se asezoneaza. Se da la cuptor timp de 15 minute, pana cand aluatul este auriu pal.
4. Se sparg ouale pe pizza si se mai coace timp de 5 minute. Se serveste cu o salata verde.