Aceasta placinta Banoffee este un desert rafinat, cu un strat de bucati de ciocolata, caramel, frisca si banane. Si nici macar nu ai nevoie de cuptor.

Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 250g biscuiti digestivi
  • 125g unt, topit
  • 300ml smantana lichida
  • 76g ciocolata cu lapte, maruntita
  • 53g baton Snickers, tocat
  • 380g caramel
  • 3 banane, felii

Mod de preparare

1. Se macina biscuitii cu ajutorul unui chopper pana cand se formeaza firimituri fine. Se adauga untul si se amesteca bine. Se preseaza amestecul uniform intr-o tava de placinta, tapetata cu hartie de copt. Se pune in frigider timp de 1 ora, pentru a se raci.

2. Se transfera baza de biscuiti pe un platou. Se bate smantana pentru a face frisca. Se combina bucatile de ciocolata si cele de Snickers intr-un castron. Se adauga frisca si se amesteca usor.

3. Se intinde caramelul peste baza de biscuiti. Se aranjeaza feliile de banana, intr-un singur strat, peste caramel. Se acopera cu amestecul de frisca si ciocolata. Se taie si se serveste.