Sopapilla este un aluat prajit combinat cu un anumit fel de paine si este servita in mai multe zone din America de Sud, in special in Chile. Usor de facut, aceasta placinta iti va umple casa de mirosul de prajituri din copilarie.

Placinta cheesecake Sopapilla
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 450g crema de branza
  • 1 cana zahar alb
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 450g aluat de croissant
  • 3/4 ceasca zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 cana unt
  • 1/4 cana de miere

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge un vas termorezistent cu unt.

2. Se bate crema de branza cu o cana de zahar si extractul de vanilie intr-un castron pana cand este neted.

3. Se ruleaza aluatul pentru a forma doua dreptunghiuri de 23x33cm. Se preseaza o bucata in partea inferioara a unui vas termorezistent. Se raspandeste uniform amestecul de crema de branza peste foaia de aluat, apoi se acopera cu restul de aluat. Se amesteca 3/4 cesti de zahar, scortisoara si unt intr-un castron. Se pune amestecul peste ultima foaie de aluat.

4. Se coace in cuptorul preincalzit pana cand aluatul devine maro auriu, aproximativ 30 de minute. Se scoate din cuptor si se stropeste cu miere. Se raceste complet in tava inainte de a se taia in 12 patrate.