Un desert cremos este intotdeauna o alegere buna.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 40g gelatina
- 8 linguri de apa rece
- 9 linguri de zahar
- 2 1/4 linguri de amidon de porumb
- 2 oua
- 1 1/2 cani lapte
- 3/4 cana de inghetata de vanilie
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cesti frisca
- crusta de placinta, coapta
Mod de preparare
1. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se pune laptele pe foc si se lasa pana aproape de a da in fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.2. Intr-un bol, se amesteca zaharul si amidonul de porumb. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga laptele si gelatina stoarsa, amestecand constant.
3. Se gateste crema intr-un bol asezat peste o cratita cu apa fierbinte pana cand este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri. Se ia de la caldura.
4. Se adauga inghetata in timp ce crema este fierbinte. Se raceste bine. Se adauga vanilia. Se adaufa o ceasca si jumatate de frisca in crema racita. Se toarna umplutura in crusta de placinta si se lasa sa se raceasca pana cand se intareste. Se decoreaza cu frisca ramasa.