Un desert cremos este intotdeauna o alegere buna.

Placinta cu crema bavareza
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 40g gelatina
  • 8 linguri de apa rece
  • 9 linguri de zahar
  • 2 1/4 linguri de amidon de porumb
  • 2 oua
  • 1 1/2 cani lapte
  • 3/4 cana de inghetata de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 cesti frisca
  • crusta de placinta, coapta

Mod de preparare

1. Se inmoaie gelatina in apa rece. Se pune laptele pe foc si se lasa pana aproape de a da in fiert. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

2. Intr-un bol, se amesteca zaharul si amidonul de porumb. Se adauga ouale si se amesteca bine. Se adauga laptele si gelatina stoarsa, amestecand constant.

3. Se gateste crema intr-un bol asezat peste o cratita cu apa fierbinte pana cand este suficient de groasa pentru a acoperi spatele unei linguri. Se ia de la caldura.

4. Se adauga inghetata in timp ce crema este fierbinte. Se raceste bine. Se adauga vanilia. Se adaufa o ceasca si jumatate de frisca in crema racita. Se toarna umplutura in crusta de placinta si se lasa sa se raceasca pana cand se intareste. Se decoreaza cu frisca ramasa.