Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi. 

Salată bavareză cu cartofi și ouă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 7-8 cartofi medii
  • 2-3 castraveți murați
  • 1 ceapă roșie
  • 4 ouă
  • 5 linguri maioneză
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați bine cartofii și îi puneți la fiert în apă cu sare, fără să îi curățați de coajă. Puneți și ouăle la fiert în apă cu sare și lăsați-le cel puțin 5 minute, pentru a fi fierte tare.

Tăiați castraveții murați cubulețe, la fel și ceapa roșie.

După ce cartofii au fiert, îndepărtați coaja și tăiați-i cubulețe. Cât timp cartofii încă sunt călduți, amestecați-i cu maioneza. Apoi adăugați ceapa, castraveții scurși de zeamă și ouăle fierte și curățate, tăiate felii. Asezonați salata cu sare și piper după gust.

Serviți salata după ce s-a răcit și aromele s-au combinat.

Poftă bună!