Salata de cartofi germană este făcută cu oțet, bacon și ceapă și poate fi servită caldă sau rece.

Salată de cartofi germană (bavareză)

O garnitură copioasă perfectă pentru orice ocazie, de la cine de sărbători până la un simplu grătar în familie!

O salată germană de cartofi trebuie să fie umedă, dar nu apoasă, iar dressing-ul va avea o consistență aproape cremoasă ce învelește cartofii. Astfel, cartofii fierbinți absorb aroma deliciosului dressing, iar baconul adăugat face ca această rețetă simplă să fie unică și delicioasă. Presărați ceapă verde tocată peste salată sau pătrunjel și iată: veți face o salată germană de cartofi perfectă!

Diferența dintre salata de cartofi americană și cea germană

De obicei, salata americană de cartofi este pe bază de maioneză, însă salata germană de cartofi, în special cea din Bavaria, este făcută cu bacon și oțet. Ceea ce americanii consideră în mod normal „Salata germană de cartofi” (cartofi roșii fără coajă, mult pătrunjel, uneori usturoi, mult zahăr) nu se regăsește de fapt în această formă în Germania.

De ce sa faci această salată de cartofi bavareză

  • Folosiți doar câteva ingrediente simple
  • Ingredientele sunt foarte ușor de procurat
  • Are un gust delicios cu totul
  • Este perfectă pentru a fi făcută din timp

Există multe variante de salată de cartofi în toată Germania și fiecare regiune o face puțin diferit. Unele sunt făcute fără bacon, altele sunt făcute cu un dressing pe bază de maioneză, dar aceasta este varianta din Bavaria.

Este mai bine să fierbeți cartofii întregi sau tăiați pentru salata de cartofi?

Ideal ar fi să fierbeți cartofii întregi și cu coajă. Așa cum a fost explicat și mai sus, aceștia se curăță de coajă cât sunt încă fierbinți pentru că în acest mod vor absorbi mai bine dressingul, iar salata va fi mai aromată.

Rețeta de salată de cartofi germană

Preparare 20 minute
Gătire 30 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 felii de bacon, tăiate mărunt
  • 80 g de ceapă tocată mărunt
  • 180 ml de apă sau supă de vită
  • 6 linguri de oțet alb
  • 1 linguriță de muștar Dijon sau orice alt muștar ușor
  • 2 linguri de ulei vegetal, ulei de floarea soarelui sau de avocado merg cel mai bine
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare sau mai mult după gust
  • 1/4 linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
  • 2 linguri de pătrunjel tocat sau ceapă verde, tăiată mărunt

Mod de preparare

În primul rând, fierbeți cartofii într-o oală mare, acoperită cu un centimetru de apă, la foc mare, până se înmoaie, aproximativ 20 de minute, în funcție de mărimea cartofilor.

Între timp, faceți dressingul. Gătiți baconul într-o tigaie la foc mediu până devine crocant. Scoateți-l apoi și puneți-l deoparte, dar lăsați grăsimea acolo. Adaugati ceapa în tigaie si căliți-o până devine translucidă, dar să nu se rumenească, aproximativ 3-4 minute. Adăugați apa (sau supa de vită) și aduceți la fiert. Reduceți focul și adăugați oțet, muștar, ulei, zahăr, sare și piper.

Lăsați cartofii să se răcească ușor, astfel încât să vă puteți descurca cu ei. Curățați-i și tăiați-i felii sau cubulețe, apoi puneți-i într-un castron mare.

Turnați dressingul fierbinte peste cartofi. Amestecați ușor salata, după aceea adăugați bucățile de bacon. Lăsați-o să stea la temperatura camerei cel puțin 20 de minute înainte de servire, astfel încât cartofii să poată absorbi aroma dressingului.

Trucuri pentru cea mai bună salată de cartofi germană

  • Tipul de cartofi folosiți face diferența în acest caz! Este recomandat să alegeți cartofi roșii sau orice alt soi ce are o textură fermă. Nu folosiți cartofi albi decât dacă nu aveți altă opțiune, pentru că se vor sfărâma!
  • Salata de cartofi poate fi servită caldă, la temperatura camerei sau rece. Însă, fiți precauți deoarece aceasta nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore din motive de siguranță alimentară.
  • Cartofii se fierb cu coajă, dar trebuie curățați cât sunt încă fierbinți, deoarece astfel vor absorbi mai bine sosul de salată.
  • Oțetul conferă salatei gustul său autentic, iar pentru asta puteți folosi și cidru de mere sau oțet balsamic!
  • Presărați deasupra ceapă verde tocată sau pătrunjel, chiar înainte de servire, dar nu folosiți mai mult de 2 linguri. Cartofii ar trebui să fie vedeta preparatului!

Cu ce ​​se poate mânca salata germană de cartofi

În Germania, salata de cartofi este adesea servită ca o garnitură cu șnițel, cârnați, cotlete de porc sau pește pane. De asemenea, este un fel de mâncare popular de pus lângă preparatele la grătar sau la o cină!

Calorii și valori nutriționale

Această rețetă are 6 porții. O porție de salată de cartofi germană are 255 calorii.

  • Calorii

    255kcal

  • Proteine

    6g

  • Carbohidrați

    28g

  • Zaharuri

    3g

  • Fibre

    3g

  • Grăsimi

    15g

  • Grăsimi saturate

    8g

  • Colesterol

    15mg

  • Sodiu

    440mg

  • Potasiu

    815mg

  • Calciu

    23mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.