O placinta este intotdeauna o idee buna, iar azi iti propunem una cu crema de cocos.
Timp total 4 ore și 50 minute
Ingrediente
- 1 ceasca fulgi de nuca de cocos
- 3 cesti lapte evaporat
- 2 oua, batute
- 3/4 cesti zahar alb
- 1/2 cesti faina integrala
- 1/4 lingurita de sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 crusta de placinta, coapta
- 1 cana smantana pentru frisca, baututa
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C.2. Se raspandeste nuca de cocos pe o foaie de copt si se coace, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute.
3. Intr-o cratita medie, se combina laptele evaporat, ouale, zaharul, faina si sarea si se amesteca bine. Se da in fiert la foc mic, amestecand constant. Se gateste, amestecand, timp de 2 minute. Se ia cratita de pe foc si se asauga 3/4 cesti de nuca de cocos si extractul de vanilie. Se pastreaza restul de nuca de cocos.
4. Se toarna umplutura in coaja de placintă si se lasa sa se raceasca aproximativ 4 ore.
5. Se acopera cu frisca si cu fulgii de cocos.