Reteta este ideala pentru lunile fierbinti de vara, deoarece nu ai nevoie de cuptor. Prajitura este delicioasa si se face incredibil de repede.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- Blat:
- 1 cana de migdale prajite, maruntite (aprox. 120g)
- 1/4 cana fulgi de cocos (aprox. 15g)
- 1/4 cana cacao neindulcita (20g)
- 1/3 cana curmale confiate, fara samburi
- 2 linguri sirop de artar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- Crema:
- 1/2 cana unt de cocos
- 1 lingura ulei de cocos
- 2 linguri sirop de artar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- sare
- Grazura:
- 1/4 cana ulei de cocos
- 1/4 cana cacao neindulcita
- 3 linguri sirop de artar
- sare
Mod de preparare
1. Se pune hartie de copt intr-o tava. Pentru a face blatul, se pun toate ingredientele intr-un mixer, pana cand sunt taiate si amestecate (aveti grija sa nu fie maruntite foarte tare). Se pun in tava si se preseaza intr-un strat uniform. Se lasa la frigider in timp ce face stratul din mijloc.2. Pentru stratul din mijloc, se amesteca toate ingrediente, cu ajutorul unui mixer, intr-un castron si se amesteca pana cand sunt bine combinate. Se intinde uniform peste blat, se acopera si se lasa la frigider in timp ce se face glazura.
3. Pentru glazura, se topeste uleiul de cocos in cuptorul cu microunde. Se adauga ingredientele glazura ramase si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna peste stratul din mijloc si se niveleaza rapid, ca sa nu se intareasca. Se presara fulgi de nuca de cocos deasupra. Se acopera si se lasa la frigider cel putin 1 ora.
4. Dupa ce se raceste, se taie si se serveste.