Aceasta reteta vegetariana de placinta are un gust dulce, de dovleac, feta sarata si seminte crocante de pin.

Placintă cu dovleac, feta și semințe de pin
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 750g dovleac, taiat in bucati
  • 2 catei de usturoi, necuratati
  • 3 fire proaspete de rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 lingurite de lapte integral
  • 1 ou
  • 300g feta
  • 2 ardei iuti, fara seminte si tocati
  • 1 lamaie mica - coaja rasa
  • 35g seminte prajite de pin
  • 10-12 foi de foietaj

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun dovleacul, usturoiul si rozmarinul intr-o tava, se asezoneaza bine si se adauga 2 linguri de ulei de masline. Se gatesc timp de 25 de minute. Se scoate tava din cuptor si se reduce caldura la 180C. Se curata usturoiul din coaja, apoi se paseaza intr-un blender, alaturi de dovleac, pana cand se obtine o pasta neteda. Se raceste putin, se adauga laptele si oul, apoi seamesteca.

2. Se paseaza feta intr-un castron, apoi se adauga ardei iute, coaja de lamaie si seminte de pin. Se amesteca.

3. Se unge o tava de placinta cu ulei de masline. Se ung 2 foi de foietaj cu ulei, apoi se suprapun una peste cealalta in baza tavii, astfel incat sa se lipeasca de-a lungul laturilor. Se adauga jumatate din amestecul de dovleac si se netezeste. Se ung inca 2 foi, se pun peste dovleac si se imprastie jumatate din amestecul de feta deasupra. Se repeta cu foietajul, dovleacu si feta ramase.

4. Se pun foile de foietaj ramase deasupra si se perie cu ulei. Se coace timp de 25-30 de minute pana capata o culoare aurie. Se taie si se serveste.