Placinta De Ciocolata In Trei Straturi
Timp total 3 ore și 10 minute

Ingrediente

  • 25 biscuiti Oreo
  • 6-7 linguri unt
  • 1/4 cana de zahar alb
  • 220g budinca instant de ciocolata
  • 2 cani de lapte integral
  • 220g frisca
  • Optional: fulgi de ciocolata, si/sau zmeura

Mod de preparare

1. Se zdrobesc biscuitii Oreo (nu este nevoie sa elimini crema) pana cand se formeaza firimituri fine. Se amesteca firimiturile cu zaharul (numai daca preferi un desert mai dulce) si untul topit.

2. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preseaza amestecul de biscuiti, inclusiv pe partile laterale. Se pune in congelator in timp ce se face umplutura.

3. Se amesteca cele 2 pachete de budinca cu laptele si se amesteca timp de 2 minute. Se pune deoparte 1 1/2 cana din amestec, iar restul se imprastie uniform peste baza de biscuiti.

4. Se combina budinca ramasa cu jumatate din frisca si se distribuie uniform pe partea de sus a budincii.

5. Cu o spatula curata, se raspandeste restul de frisca pe partea de sus. Se raceste in frigider timp de cel putin 3 ore. Se poate servi cu zmeura proaspata si fulgi de ciocolata.