Daca te-ai saturat de clasica placinta cu mere, incearca aceasta reteta reinventata.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 60 biscuiti mici
- 5 linguri de unt topit
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cana lapte condensat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 cana de mere, decojite, taiate cubulete
- 2 cani de chips-uri ciocolata alba
- 20 bomboane de ciocolata cu caramel
- 1/2 cana de nuci pecan, tocate
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.2. Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie pana se formeaza firimituri fine. Se adauga unt topit si sare, amestecand cu o furculita. Se preseaza amestecul la baza tavii. Se da la cuptor timp de 5 minute.
3. Se amesteca laptele condensat si scortisoara impreuna intr-un castron mic.
4. Se pun merele, bomboanele cu caramel, nucile pecan, si chips-uri de ciocolata alba peste crusta fierbinte. Se toarna amestecul de lapte condensat deasupra. Se lasa la cuptor si se coace inca 21-24 minute, pana cand marginile sunt aurii. Se raceste complet inainte de a se taia.