Acest aluat este folosit, in special, pentru placintele cu carne, insa merge de minune si alaturi de ciuperci.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 50g unt
- 400g ciuperci, feliate
- 1 lingura salvie proaspata tocata
- 1 lingura de rozmarin proaspat maruntit
- nucsoara
- 150g branza de capra, sfaramata
- 1 lingurita de sos Tabasco
- Pentru aluat:
- 225g faina
- 1 lingurita de sare
- 50ml lapte
- 75g margarina
- 1 galbenus de ou, batut
Mod de preparare
1. Se topeste untul intr-o tigaie. Se prajesc ciupercile cu ierburi si mirodenii, pana cand sunt moi. Se scurg intr-o sita.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Pentru aluat, se cern faina si sarea intr-un castron. Se incalzesc laptele, 50 ml apa si margarina intr-o tigaie pana cand se topeste, apoi se da in fiert. Se toarna in faina si se amesteca cu o lingura de lemn pentru a forma un aluat moale.
3. Se framanta aluatul , apoi se imparte in 8 bucati. Se pune deoparte un sfert din fiecare bucata pentru a face capace (se pastreaza acoperite, altfel se vor usca), apoi se preseaza bucatile mai mari in 8 forme de briosa, inclusiv pe margini.
4. Se adauga branza si Tabasco la amestecul de ciuperci si se asezoneaza bine cu sare si piper alb. Se imparte amestecul intre formele de briosa. Se scoate aluatul pus deoparte si se preseaza usor pe partea superioara a fiecarei placinte. Se perie cu ou, apoi se fac mici gauri in capace. Se coc timp de 45 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Se scot si se servesc calde. Sfat: merg perfect langa o bere rece!