Îți place ciocolata? Adori vișinele acrișoare? Atunci această prăjitură e pentru tine! Combinația dintre ciocolata intensă și gustul dulce-acrișor al vișinelor e pur și simplu irezistibilă. Și partea cea mai bună? E foarte ușor de făcut!

Prăjitură cu ciocolată și vișine

Prăjitura cu ciocolată și vișine este perfectă pentru orice moment al zilei. E simplu de făcut și foarte gustoasă. Va deveni, cu siguranță, un desert preferat în familia ta.

Este ideală pentru petreceri, aniversări sau pur și simplu pentru a te răsfăța. Încearcă această rețetă și bucură-te de combinația delicioasă de ciocolată și vișine!

Preparare 20 minute
Gătire 40 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

Pentru blat

  • 200 grame ciocolată neagră
  • 300 grame vișine (fără sâmburi, proaspete sau din compot)
  • 200 grame unt
  • 250 grame zahăr
  • 4 ouă
  • 150 grame făină
  • 50 grame cacao
  • 1 pliculeț praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru glazură (opțional)

  • 200 grame ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Prepararea blatului

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Topește ciocolata împreună cu untul într-un vas la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând constant până se omogenizează. Lasă compoziția să se răcească puțin.

Într-un bol mare, bate ouăle cu zahărul până devin pufoase și deschise la culoare.

Adaugă amestecul de ciocolată și unt în bolul cu ouă și amestecă bine.

Cerne făina, cacaoa, praful de copt și sarea și adaugă-le treptat în amestec, amestecând ușor până se încorporează complet.

Încorporează vișinele în aluat, amestecând ușor pentru a nu le zdrobi.

Coacerea

Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (de preferință o tavă de 23x23 cm sau ceva similar).

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii (o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii trebuie să iasă curată).

Lasă prăjitura să se răcească complet în tavă.

Glazurarea prăjiturii (opțional)

Topește ciocolata împreună cu frișca lichidă la bain-marie, amestecând constant până obții o glazură omogenă și lucioasă.

Toarnă glazura de ciocolată peste prăjitura răcită, distribuind-o uniform pe toată suprafața.

Lasă glazura să se întărească înainte de a tăia prăjitura în bucăți.

Sfaturi extra

  • Pentru un gust mai intens, poți folosi ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao.
  • Dacă folosești vișine din compot, scurge-le bine de lichid .

Prăjitura se poate păstra la frigider pentru câteva zile. Gustul va fi la fel de bun, iar textura va rămâne moale și delicioasă.