Au început să apară fructele de sezon, așa că un desert cu fructe este mai mult decât potrivit. Astăzi vă propunem o prăjitură ușoară, gen pandișpan, cu cireșe. Poate fi făcută la fel de bine și cu vișine, atunci când va veni sezonul lor, sau cu fructe congelate.

Prăjitura cu cireșe se face foarte ușor, este pufoasă și aromată și nici nu are nevoie de praf de copt. Va crește suficient în cuptor, dacă ouăle sunt bătute suficient.

Atenție, ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, nu din frigider atunci când vă apucați să faceți prăjitura. 

Prăjitură cu cireșe - simplă și rapidă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 5 linguri ulei
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 400 g cireșe

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade. Curățați cireșele de sâmburi.

Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu ajutorul unui mixer. Adăugați treptat zahărul, iar la final zahărul vanilat.

Amestecați gălbenușurile cu uleiul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Turnați totul peste spuma de albușuri și amestecați.

Începeți să încorporați făina cu ajutorul unui tel sau unei spatule. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau cu ulei și făină. Puneți cireșele deasupra și împingeți-le ușor în compoziție.

Dați prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. La final, încercați cu scobitoarea să vedeți dacă este coaptă.

Tăiați prăjitura după ce s-a răcit și serviți cu zahăr pudră deasupra sau simplă.

Poftă bună!