Poate ca nu arata spectaculos, dar trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta rapida si usoara de prajitura cu sirop de citrice cu aroma de portocale, lamai, cardamom verde, coriandru si ghimbir.

Prajitura Cu Citrice, Insiropata
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • unt
  • 300g zahar pudra
  • 350g migdale macinate
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 lingura cardamom, macinat
  • 8 oua, batute
  • 400ml ulei de floarea-soarelui
  • 2 lamai - coaja rasa fin
  • 1 portocala - coaja rasa fin
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 2 lamai - sucul
  • 1 portocala - sucul
  • 50g zahar pudra
  • 2 linguri de zahar
  • 6 pastai intregi de cardamom
  • 2 lingurite de seminte de coriandru
  • 3 felii de ghimbir proaspat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un bol, se combina zahar pudra, migdale macinate, praful de copt si cardamom. Se face o adancitura in centru, apoi se adauga ouale, uleiul, coaja de citrice si esenta de vanilie, apoi se amesteca pana cand sunt bine combinate.

2. Se pune aluatul in tava pregatita, apoi se coace timp de 50-60 de minute, pana cand un bat introdus in centru iese curat.

3. Intre timp, pentru a face siropul, se incalzesc sucurile de citrice intr-o cratita, cu zahar, pastai de cardamom, seminte de coriandru si ghimbir. Atunci cand se dizolva zaharul, se mareste caldura si se fierbe timp de 3 minute. Se ia de pe foc si se lasa la infuzat timp de 10-15 minute.

4. Se inteapa blatul de mai multe ori, apoi se toarna siropul printr-o sita. Se lasa deoparte timp de 1 ora, apoi se transfera pe un platou.