Îți plac deserturile cremoase și răcoritoare? Atunci trebuie să încerci această prăjitură cu cremă de brânză și mandarine!

E perfectă pentru zilele calde de vară sau oricând vrei să te răsfeți cu ceva dulce.

Prăjitură cu cremă de brânză și mandarine

Prăjitura cu cremă de brânză și mandarine este un desert ușor și răcoritor, perfect pentru orice ocazie. Se compune dintr-un blat pufos cu cacao, un strat generos de cremă de brânză și un strat subțire de jeleu de mandarine.

Iată cum poți să o pregătești acasă.

Preparare 20 minute
Gătire 30 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 200 grame făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema de brânză

  • 500 grame mascarpone
  • 200 grame zahăr pudră
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru jeleul de mandarine

  • 3-4 mandarine proaspete (sau 1 conservă de mandarine)
  • 2 plicuri de gelatină
  • 2 linguri zahăr
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Prepararea blatului

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Separă ouăle și bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă tare. Adaugă treptat zahărul și continuă să bați până devine o bezea lucioasă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul. Adaugă laptele și uleiul, amestecând ușor. Cerne făina împreună cu praful de copt și cacaoa, apoi încorporează-le în amestecul de ouă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace timp de 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă blatul să se răcească complet.

Prepararea cremei de brânză

Într-un bol mare, mixează crema de brânză (sau mascarpone) cu zahărul pudră până devin o compoziție fină și omogenă. Adaugă smântâna pentru frișcă și esența de vanilie, continuând să mixezi până când obții o cremă pufoasă. Întinde crema de brânză uniform peste blatul răcit, formând un strat de 2-3 degete grosime.

Prepararea jeleului de mandarine

Dacă folosești mandarine proaspete, curăță-le de coajă și taie-le felii subțiri. Într-un bol mic, dizolvă gelatina în apă rece conform instrucțiunilor de pe plic. Într-o crăticioară, adaugă apa și zahărul, încălzind ușor până când zahărul se dizolvă. Adaugă gelatina dizolvată și amestecă bine. Lasă amestecul să se răcească puțin, apoi adaugă feliile de mandarine. Dacă folosești mandarine din conservă, scurge-le bine înainte de a le adăuga în amestecul de gelatină.

Asamblarea prăjiturii

Toarnă jeleul de mandarine peste stratul de cremă de brânză. Asigură-te că stratul de jeleu este uniform și acoperă întreaga suprafață. Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, pentru a permite gelatinei să se întărească și prăjiturii să capete consistența perfectă.

Sfaturi

  • Poți folosi și alte fructe în loc de mandarine, cum ar fi piersici, căpșuni sau zmeură
  • Servește prăjitura rece, direct de la frigider
  • Poți decora cu frunze de mentă proaspătă pentru un plus de prospețime

Prăjitura cu cremă de brânză și mandarine este ideală pentru zilele călduroase de vară, dar și pentru ocaziile speciale. Simplu de preparat și foarte gustoasă, va deveni cu siguranță preferata familiei tale.