Aceste batoane c putine calorii sunt usor de facut, au un blat delicios cu gust de nuca si iti va satisface pofta dulce.

Prajitura Cu Fructul Pasiunii
Timp total 6 ore

Ingrediente

  • 290g nuci de macadamia
  • 125ml ulei de nuca de cocos, topit
  • 200ml suc de portocale
  • 75ml suc de fructul pasiunii (circa 8-10 fructe)
  • 60ml sirop de artar
  • 4 fructul pasiunii, taiate pe jumatate
  • pulpa de fructul pasiunii, pentru a servi (optional)
  • felii de portocale, pentru a servi (optional)
  • fistic tocat marunt, pentru a servi (optional)
  • Blat:
  • 80g nuci macadamia, usor prajite
  • 75g fistic, usor prajit
  • 45g fulgi de nuca de cocos deshidratata
  • 150g curmale proaspete, fara samburi, tocate
  • 1 lingura ulei de nuca de cocos
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • sare de mare

Mod de preparare

1. Se pun nucile Macadamia intr-un castron mare. Se acopera cu apa rece. Se lasa la macerat timp de 4 ore. Se clatesc sub un jet de apa rece si se scurg.

2. Intre timp, pentru blat, se unge o tava, inclusiv pe partile laterale. e tapeteaza cu hartie de copt. Se pun nucile de Macadamia, fistic si nuca de cocos intr-un blender si se toaca fin. Se adauga curmale, ulei, coaja de portocale si sare. Se amesteca din nou pana se omogenizeaza. Se preseaza in tava pregatita, netezind suprafata. Se pune in congelator timp de 30 de minute sau pana se intareste.

3. Folosind un blender, se amesteca nucile de Macadamia, ulei, sucuri si sirop de artar pana la omogenizare. Se transfera intr-un castron. Se adauga pulpa de fructul pasiunii. Se toarna peste blatul preparat. Se pune in congelator timp de 4 ore.

4. Se taie in batoane. Se acopera cu frutul pasiunii, felii de portocale si fistic, daca se utilizeaza. Se depoziteaza intr-un recipient etans, in congelator timp de pana la 1 luna. Se adauga topping-uri inainte de servire.