Timp total 55 minute
Ingrediente
- 200g biscuiti, zdrobiti
- 40g unt, topit
- 250g crema de branza
- 120g smantana lichida
- 1 lingura suc de lamaie
- 220g zahar pudra
- 3 oua
- 6 fructul pasiunii
- 1 lingurita arorut
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C.2. Se amesteca biscuitii si untul intr-un bol. Se intinde pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 10 minute, amestecand de cateva ori, pentru a se crea textura unui pesmet.
3. Se amesteca crema de branza, smantana, sucul de lamaie si 110g de zahar intr-un mixer, pana cand se formeaza un amestec omogen. Se adauga ouale si se amesteca din nou. Se imparte compozitia in 6 si se pune in 6 forme, apoi se pun formele intr-o tava si se toarna apa clocotita in tava, pana la jumatatea laturilor. Se acopera cu folie si se coace timp de 20-25 de minute. Se scot din tava si se racesc la temperatura camerei.
4. Se pune fructul pasiunii intr-un si se amesteca. Se pune restul de 110g de zahar intr-o cratita cu 80 ml de apa. Se amesteca la foc mic pentru a dizolva zaharul, apoi se fierbe timp de 2 minute sau pana cand se ingroasa usor. Se adauga fructul pasiunii si se fierbe timp de inca 2 minute, sau pana are o consistenta siropoasa. Se combina arorut cu 1 lingura de apa intr-un bol, apoi se adauga in sos si se fierbe timp de 1 minut sau pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
5. Se serveste acoperit cu pesmet si sos de fructul pasiunii.