Blat pufos, zmeura dulce si mascarpone cremos - acest tort este desertul perfect.

Prajitura Cu Mascarpone Si Zmeura
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 250g zahar pudra
  • 4 oua
  • 250g smantana
  • 1 lamaie - sucul
  • 300g faina
  • 80g de nuca de cocos, deshidratata
  • 500g mascarpone
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 250g zmeura
  • Glazura:
  • 100g unt
  • 500g crema de branza
  • 240g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se ung 2 tavi de tort cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se bat untul si zaharul timp de 10 minute, sau pana se ingroasa. Se adauga ouale, rand pe rand si se bate bine.

3. Se adauga smantana, zeama de lamaie si se bate pentru a se combina. Se adauga faina si nuca de cocos si se amesteca pana la omogenizare. Se imparte in mod egal aluatul pentru ambele tave. Se coc timp de 45 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca complet.

4. Se amesteca mascarpone si vanilia intr-un bol.

5. Se scoate blatul din tavi si se taie, cu atentie, fiecare blat pe jumatate, pe orizontala. Se pune un strat de blat, se pune 1/3 din crema de mascarpone si 1/3 din zmeura. Se repeta, terminand cu un strat final de blat. Se pune in frigider in timp ce face glazura.

6. Pentru glazura, se bate untul. Se adauga crema de branza si zaharul pudra si se bat timp de 6-8 minute, pana se omogenizeaza.

7. Cu ajutorul unei palete, se intinde glazura peste tort, lasand marginile usor descoperite pentru a crea un efect de "naked cake". Se imprastie zmeura si se serveste.