Dacă vă plac clătitele, atunci trebuie neapărat să încercați acest tort! Se face ușor, dar rezultatul este spectaculos. Un tort de clătite africane, în straturi de alb și negru, care arată demențial în secțiune.

Tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură

Ca să nu mai vorbim despre cât de gustos este și cât de ușor se face! Dacă știți să faceți clătite, restul e floare la ureche, pentru că aveți deja baza tortului. Tot ce aveți de făcut mai departe este să pregătiți crema și să puneți straturi subțiri între clătite.

Practic, singurul lucru care diferă de clătite obișnuite este forma de prezentare. Clătitele vor fi servite pe ”orizontală”, adică nu vor fi rulate și savurate una câte una, ci sub formă de tort.

Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

Pentru clătite:

  • 250 ml lapte
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 250 ml apă minerală
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 80 g cacao

Pentru cremă:

  • 125 g zahăr
  • 250 g zmeură proaspătă
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 125 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 g mascarpone

Mod de preparare

Pentru clătite: amestecați toate ingredientele într-un bol, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer. Mixați până când aluatul nu mai are cocoloașe.

Lăsați compoziția să se ”odihnească” pentru cel puțin 15 minute, după care puteți coace clătitele, într-o tigaie unsă cu puțin ulei. Puneți cam jumătate de polonic, astfel încât clătitele să iasă cât mai subțiri.

În timp ce clătitele se răcesc, vă puteți ocupa de crema cu care le veți umple.

Mai întâi, amestecați zahărul cu zmeura și pasați totul, până când devine omogen și zahărul se topește. Păstrați puțină zmeură pentru decor.

Separat, bateți frișca lichidă cu zahărul pudră și cu esența de vanilie, până când capătă volum și consistență. Opriți mixerul și adăugați brânza mascarpone. Omogenizați bine totul, fără să mixați prea mult.

La final, adăugați siropul de zmeură și încorporați. Lăsați crema la frigider o jumătate de oră înainte de a asambla tortul.

Începeți să formați tortul, punând un strat subțire de cremă de mascarpone între clătite. Întindeți bine pe toată suprafața și continuați până când terminați clătitele sau până când tortul ajunge la înălțimea dorită.

La final, puneți un strat mai generos de cremă deasupra și decorați cu zmeură proaspătă. Lăsați la frigider înainte de a servi.

Poftă bună!