Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.

Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

Pentru prajitura:

  • 250g unt
  • 185g de zahar pudra
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 4 oua
  • 100g faina
  • 150g migdale macinate
  • 1 lingura de praf de copt
  • 200g martipan, tocat in bucati de 1 cm
  • 2 lamai - sucul

Pentru glazura de mascarpone:

  • 200g mascarpone
  • 200ml smantana
  • 100g zahar pudra, cernut
  • 2 lingurite de apa de portocale
  • 1 lamaie - coaja
  • 1/2 lamaie - sucul

Pentru topping de fructe:

  • 400g fructe de vara (am folosit zmeura, afine si prune)
  • sirop de arahide
  • frunze de busuioc

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun untul si zaharul intr-un vas mare sis e amesteca, folosind un mixer electric, pana capata o culoare palida. Se adauga coaja de portocale, apoi ouale, pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Se incorporeaza faina, migdalele macinate si praful de copt cu un varf de sare, apoi se adauga martipanul.

2. Se pune amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se netezeste suprafata si se coace timp de 30-35 de minute.

3. In timp ce gateste, se amesteca sucul de lamaie cu 3 linguri de zahar, apoi se toarna peste prajitura imediat ce iese din cuptor. Se lasa sa se raceasca complet in tava.

4. Pentru a face glazura, se pun ingredientele intr-un vas si se amesteca cu un mixer electric pana cand amestecul devine rigid.

5. Odata ce prajitura s-a racit, se imprastie glazura peste tot, se decoreaza cu fructe de vara si se toarna putin sirop auriu (dacă se utilizeaza) si se garniseste cu frunze proaspete de busuioc. Se taie in patrate si se serveste.