Timp total 2 ore
Ingrediente
- 1 1/2 cani migdale prajite
- 4 oua
- 1/2 cana miere
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- Topping:
- 2 linguri miere
- 1/4 cana migdale prajite, maruntite
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se tapeteaza o tava de tort cu hartie de copt.2. Se macina migdalele. Cu ajutoru unui mixer, se bat 4 galbenusuri de ou, se adauga 1/2 cana de miere, esenta de vanilie, praf de copt si sare intr-un bol mare, pana cand sunt bine combinate. Se adauga migdalele si se amesteca pana cand compozitia este omogena.
3. Se bat 4 albusuri de ou intr-un alt castron mare cu un mixer electric pana se dubleaza in volum. Cu ajutorul unei spatulese incorporeaza usor albusurile in amestecul de nuci. Se pune aluatul in tava.
4. Se coace prajitura pana cand o scobitoare introdus in centru iese curata, aproximativ 30 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.
5. Se transfera prajitura pe un platou. Inainte de servire,se adauga miere si se presara cu bucati de migdale.