Perfecte pentru un mic dejun pe fuga! Migdalele prajite, semintele si ovazul sunt invelite in unt de migdale.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1/4 cana migdale
- 1/4 cana seminte de floarea sorelui
- 1 lingura seminte de in
- 1 lingura seminte de susan
- 1 cana cereale expandate
- 1/3 cana coacaze confiate
- 1/3 cana caise confiate, taiate
- 1/3 cana stafide
- 1/4 cana unt de migdale
- 1/4 cana zahar
- 1/4 cana miere
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/8 lingurita sare
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C.2. Se raspandesc ovazul, migdalele, semintele de floarea soarelui, semintele de susan si semintele de in pe o foaie de copt, intr-o tava. Se coc pana cand ovazul si semintele sunt usor prajite, aproximativ 10 minute. Se transfera intr-un castron. Se adauga cerealele, stafidele, caisele si coacazele. Se amesteca pentru a se combina.
3. Se combina untul de migdale, zaharul, mierea, vanilia si sarea intr-o cratita mica. Se incalzeste, amestecand frecvent, timp de pana la 5 minute.
4. Se toarna imediat amestecul de unt de migdale peste ingredientele uscate si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pun intr-o tava, apasand amestecul ferm pentru a face un strat uniform. Se baga la frigider aproximativ 30 de minute. Se taie sub forma unor batoane.