Perfecte pentru un mic dejun pe fuga! Migdalele prajite, semintele si ovazul sunt invelite in unt de migdale.

Baton Energizant, Cu Miere Si Migdale
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 cana fulgi de ovaz
  • 1/4 cana migdale
  • 1/4 cana seminte de floarea sorelui
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana cereale expandate
  • 1/3 cana coacaze confiate
  • 1/3 cana caise confiate, taiate
  • 1/3 cana stafide
  • 1/4 cana unt de migdale
  • 1/4 cana zahar
  • 1/4 cana miere
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/8 lingurita sare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C.

2. Se raspandesc ovazul, migdalele, semintele de floarea soarelui, semintele de susan si semintele de in pe o foaie de copt, intr-o tava. Se coc pana cand ovazul si semintele sunt usor prajite, aproximativ 10 minute. Se transfera intr-un castron. Se adauga cerealele, stafidele, caisele si coacazele. Se amesteca pentru a se combina.

3. Se combina untul de migdale, zaharul, mierea, vanilia si sarea intr-o cratita mica. Se incalzeste, amestecand frecvent, timp de pana la 5 minute.

4. Se toarna imediat amestecul de unt de migdale peste ingredientele uscate si se amesteca cu o lingura sau o spatula. Se pun intr-o tava, apasand amestecul ferm pentru a face un strat uniform. Se baga la frigider aproximativ 30 de minute. Se taie sub forma unor batoane.